את יום האתמול פתחנו במפגש מליאה יחד עם ד"ר ג'רמי פוגל המופלא - ג'רמי הוא בעל תואר ראשון בפילוסופיה מאוניברסיטת קיימברידג' ותואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב, שבה הוא מסיים את עבודת הדוקטורט שלו.
מחקרו בוחן את המתח בין אוניברסליות לפרטיקולריזם בפילוסופיה היהודית המודרנית, תוך התמקדות בהוגים היהודים-גרמנים משה מנדלסון והרמן כהן.
ג'רמי ערך לתלמידים שלנו הכרות מרהיבה ומרחיבת אופקים עם תורתו של ניטשה. התלמידים והצוות ישבו מרותקים!
אחרי המליאה התפזרנו לכיתות הלימוד:
בכיתת הפילוסופיה של ד"ר אושי שהם קראוס:
לאחר המליאה התלבטתי: רציתי לנצל את הזמן ולהספיק לדבר על האפולוגיה, אבל לרובינו לא הייתה מקראה. לפיכך בחרנו לערוך שיחה חופשית ת "לקראת סיכום" של השנה וניסינו להבין האם פילוסופיה מועילה לנו ובאיזה דרכים. הדעות היו מגוונות והשיחה מעניינת בעיני.
בכיתת הספרות של יעל איזנברג:
אתמול זכינו להרצאת אורח שהיא חומר נפץ! בהרצאתו המופלאה על ניטשה ג׳רמי לא רק דיבר על הדרישה הניטשיאנית לבחון את ערכם של רעיונות על פי יכולתם להגביר את כוחות החיים, הוא ממש הזרים כוחות כאלה בכיתה. כולנו יצאנו מההרצאה בהתרגשות והמשכנו לגלגל הרעיונות המחשמלים של ניטשה בכיתת ספרות.
לשמוע את ההרצאה בסיום פרק הלימוד הארוך שלנו על ״המשתה״ היה בדיוק הזמן הנכון. הביקורת של ניטשה האירה מחדש את המפגש בין סוקרטס הפילוסוף ואגתון המשורר ובמובן מסוים הפכה לגמרי את נקודת המבט שלנו על תורת האהבה של דיוטימה. היא גם נתנה לתלמידים דרך חדשה לדבר על ההכרעה לבוא לכאן בכל יום ראשון כדי לקרוא ספרות. באווירה החגיגית הזו שתי תלמידות ביקשו לקרוא בפני הכיתה את חיבוריהן על ״המשתה״ ולקבל הערות. החיבורים המורכבים והחכמים וההערות המועילות שקיבלו מהכיתה העידו על התקדמות גדולה ביכולת הביטוי של התלמידים וברגישותם לצורה הטקסטואלית.
コメント